Sidras Roger Groult BIO 5,5° 750 ml

Sidras Roger Groult BIO. Ekologiškas sidras iš 100% sidro obuolių. Didžioji dalis obuolių, naudotų sidro gamybai - saldžiarūgščiai ir rūgštūs. Dėl to sidras gaivus ir lengvas. Puikiai gaivinantis, gali būti vartojamas kaip aperityvas ar kartu su desertais. Cukraus 20-30 g/L. Sertifikuotas FR-BIO-09 Agriculture France ; AB Agriculture Biologique. Alk. 5,5% tūr. Talpa 750 ml. Prancūzija.

Mažmeninė ir didmeninė prekyba. Visus produktus turime vietoje. Užsakymus pristatome per 1-3 darbo dienas arba galima atsiimti tą pačią dieną Grapperijoje. Jei domina didesnis kiekis parašykite info@dspbaltic.lt arba paskambinkite telefonu +37069887846

 

Roger Groult  - šeimos distilerija nuo 1860 m.

Roger Groult istorija prasidėjo XIX a. „Clos de la urvanière“ ūkyje, įsikūrusiame Pays d'Auge (Normandija) aukštumose, Saint-Cyr du Ronceray.

1860 m. Pierre Groult (1830-1918) pradėjo distiliuoti sidrą, kad galėtų gaminti savo brendį: gimė Calvados Groult. Dėl kruopščių gamybos metodų ir puikios žaliavos jo kalvadosas greitai įgijo gerą reputaciją. Pirmąjį aukso medalį jis pelnė 1893 m.

Jo sūnus Leon (1874-1923) išplėtė gamybą: pasodino sodų, pastatė antrą brandinimo rūsį ir įrengė du iš trijų iki šiol naudojamų distiliatorių. Deja, jis priklausė Pirmojo pasaulinio karo aukų kartai, konflikto pabaigoje patirti sunkūs sužeidimai neleido jam plėtoti savo kalvadoso platinimo.

Dėl tėvo ir senelio atlikto darbo ir sukauptų atsargų Roger Groult (1905-1988 m.) po Antrojo pasaulinio karo galėjo plėtoti kalvadoso pardavimą. 1952 m. jis išplėtė distileriją ir pastatė didelį brandinimo rūsį. Savo vardą jis pavertė prekės ženklu.

Jo sūnus Jeanas-Pierre'as (1946-2008 m.) išplėtė kalvadoso platinimą visoje Prancūzijoje ir pradėjo eksportuoti gėrimus į užsienį. Siekdamas patenkinti naują tarptautinę paklausą, jis palaipsniui sodino naujus sidro obuolių sodus ir didino kalvadoso atsargas pastatydamas dar du didžiausius rūsius.

Šeimos tradicijos yra tęsiamos, nes šiandien distilerijai vadovauja jo vaikai Estelle, Charlotte ir Jean-Roger. Išlaikydami tam tikrus protėvių gamybos metodus (dvigubas distiliavimas ant malkų ugnies, nuolatinis maišymas), jie plėtoja tarptautę prekybą ir modernizuoja produktų asortimentą.

Roger Groult kalvadoso gamybos metodai - tai penkių kartų, kurios laikui bėgant įnešė savo asmeninius akcentus, darbo rezultatas.  

27 ha Groult sodų yra apsodinti daugiau kaip 6000 obelų (15 ha aukštakamienių obelų, 12 ha žemakamienių obelų). Iš 30 obuolių veislių, kurios naudojamos sidrui gaminti, labiausiai paplitusios yra šios: Antoinette, Frequin Rouge, Bisquet, Moulin à Vent (kartūs ir saldžiarūgščiai obuoliai, 70% produkcijos), Bedan, Noël des Champs (saldūs obuoliai, 20%), Rambaud, Petit jaune (rūgštūs obuoliai, 10%). Visi obuoliai rūšiuojami rankomis. Kasmet paruošiama nuo 400 iki 600 tonų obuolių; vidutinė išeiga - 650 litrų sidro iš tonos obuolių. 



Nemokamas pristatymas
Užsakymams nuo 30 EUR
Išskirtinio skonio
gurmaniški produktai
Patogus atsiskaitymas
Internetu arba atsiimant