Likeris Gajardo Bitter Radicale Extra 25° 700 ml.
Likeris Gajárdo Bitter Radicale Extra. Tikrai radikalus biteris, be kompromisų.
2013 m. Marco Schiavo, penktos kartos Schiavo distilerijos savininkas ir distiliavimo meistras, mažame mieste Costabissara, netoli Vicenza, pradėjo eksperimentuoti su itališkais, tradiciniu būdu gaminamais likeriais. Būdamas slow food movement sekėju visus rinkoje pasiekiamus produktus laikė per daug dirbtinai saldintais ir nepakankamai karčiais. Susitikę su panašiai mąstančiu barmenu Giacomo Diamante abu pradėjo eksperimentuoti su skirtingomis maceracijomis, kurios žadėjo aiškų žolinį ir kartų skonį iki pat ragavimo pabaigos, skonį, kuris puikiai tiktų kokteiliams ir nereikalautų daug pridėtinio cukraus.
Likeris iš žolelių, šaknų ir prieskonių infuzijos vaisių alkoholyje, trukusios ilgiau nei 18 dienų, karts nuo karto panaudojant bâtonnage techniką ir pamaišant. Kartu su kitais augalais naudojamas gencijonas, sičuano pipirai, rabarbaras, chininmedžio žievė, saldymedis ir apelsino žievelės. Po maceracijos likeris netobulai filtruotas kambario temperatūroje, todėl nėra visiškai skaidrus.
Karčios natos jaučiamos tiek uodžiant, tiek ragaujant gryną. Kvapas pikantiškas, žolinis, jaučiamos karčiųjų apelsinų natos. Skonis balzaminis, ryškūs prieskonių aromatai, poskonis kartus ir ilgas.
Gamintojas rekomenduoja visada pirmą gurkšnį ragauti gryną. Bet atsargiai! Gajárdo Bitter Radicale Extra yra tikrai kartus ir skirtas tikriems biterių megėjams. Su trupučiu toniko ir ledo ar imbieriniu alumi, greitai virsta rimtu gėrimu. Likeris puikiai tinka itališkiems aperitivo kokteiliams. Rekomenduojamas Americano, Milano-Torino ir Negroni gamybai. Vasarą puikiai tinka Spritz‘ams gaminti. Alk. 25%. Talpa 700ml. Iš saulėtos Italijos.