Likeris Picco Rosso (iš aviečių ir braškių) 61° 700 ml
Likeris Picco Rosso. 1940 m., norėdamas pakelti II-ojo Pasaulinio karo karių dvasią dr. Achille sukūrė likerį “Picco Rosso”. Pagrindiniai jo ingredientai, laukinės avietės ir braškės, yra tarp vertingiausių augalų, kuriuos gali pasiūlyti Dolomitai. Nuo apdirbimo iki brandinimo, kol išgaunama tobula pojūčių sąjunga, praeina 22 mėnesiai. Laukinių aviečių ir braškių skonis ragaujant aksomiškai švelnus. Gėrimas labai aromatingas, jaučiamos raudonųjų vaisių natos ir saldymedžio užuominos, palaipsniui pereinančios į vanilės ir cukraus vatos natas. Ragaujant ledinį sensorinis gėrimo profilis itin švelnus ir subtilus. Tuo tarpu ragaujant karštą atsiskleidžia visos aromatinės natos. Likeriu taip pat galima papildyti kvietinį alų. Tobulai tinka kokteiliams, bei gurmaniškiems patiekalams. Talpa: 700ml. Alk.: 61%. Iš Italijos.
Foletto farmacijos laboratorijos istorija prasidėjo dar 1850 m. Ledro, mažame slėnyje Italijos Alpių širdyje, kuomet farmacininkas Giovanni Foletto pradėjo gaminti vaistinius likerius ir biterius iš augalų šaknų, lapų ir žiedų, bei vaisinius sirupus. Jo darbus pratesė sūnus botanikas Angelo, įvedęs modernias gamybos technologijas, o šio darbus tesė sūnus Achille, sukūręs likerį “Picco Rosso”. 1990-aisiais kompanijos vairą perėmė Achille vaikai: Alberto, Annamaria ir Chiara. Visi jie taip pat farmacininkai, siekiantys išsaugoti senąsias produktų ruošimo paslaptis ir gamybos filosofiją. Šiuo metu laboratorijoje dirba penktoji Foletto farmacininkų karta, toliau gaminanti sirupus ir spiritus iš Alpių ir Gardos ežero aplinkoje augančių augalų. Kambariuose virš laboratorijos įkurtas 400 kv.m. Foletto farmacinės laboratorijos muziejus. Jame išlikę originalūs kambariai su senaisiais įrenginiais, kuriems daugiau nei 130 m.: distiliatoriai, grūstuvai, aparatai, receptų knygos ir Angelo Foletto 19 a. pabaigoje sukurtas herbariumas su daugiau nei 2700 augalų pavyzdžių. Nuostabi kelionė, įamžinanti vaistinės farmacininko veiklą bėgant amžiams.