Kalvadosas Roger Groult Calvados Pays d’Auge Millesime 2008 61,6° 500 ml.

Roger Groult Calvados Pays d’Auge Millesime 2008. Šis kalvadosas gaminamas iš 100 % Pays d'Auge regione užaugintų sidro obuolių, distiliuojamas tradiciniu dvigubo distiliavimo būdu virš ugnies. Gėrimas 13 m. brandintas tose pačiose ąžuolo statinėse. Kalvadose harmoningai dera vaisiniai aromatai ir labai subtilūs ąžuolo taninai, kreminė tekstūra, poskonyje lengvai jaučiamos vanilės natos.  Alk.: 61,6 % tūrio. 500 ml.

Mažmeninė ir didmeninė prekyba. Visus produktus turime vietoje. Užsakymus pristatome per 1-3 darbo dienas arba galima atsiimti tą pačią dieną Grapperijoje. Jei domina didesnis kiekis parašykite info@dspbaltic.lt arba paskambinkite telefonu +37069887846

Calvados Roger Groult  - šeimos distilerija nuo 1860 m.

Roger Groult distilerijos istorija prasidėjo XIX a. „Clos de la urvanière“ ūkyje, įsikūrusiame Pays d'Auge (Normandija) aukštumose, Saint-Cyr du Ronceray.

1860 m. Pierre Groult (1830-1918) pradėjo distiliuoti sidrą, kad galėtų gaminti savo brendį: gimė Calvados Groult. Dėl kruopščių gamybos metodų ir puikios žaliavos jo kalvadosas greitai įgijo gerą reputaciją. Pirmąjį aukso medalį jis pelnė 1893 m.

Jo sūnus Leon (1874-1923) išplėtė gamybą: pasodino sodų, pastatė antrą brandinimo rūsį ir įrengė du iš trijų iki šiol naudojamų distiliatorių. Deja, jis priklausė Pirmojo pasaulinio karo aukų kartai, konflikto pabaigoje patirti sunkūs sužeidimai neleido jam plėtoti savo kalvadoso platinimo.

Dėl tėvo ir senelio atlikto darbo ir sukauptų atsargų Roger Groult (1905-1988 m.) po Antrojo pasaulinio karo galėjo plėtoti kalvadoso pardavimą. 1952 m. jis išplėtė distileriją ir pastatė didelį brandinimo rūsį. Savo vardą jis pavertė prekės ženklu.

Jo sūnus Jeanas-Pierre'as (1946-2008 m.) išplėtė kalvadoso platinimą visoje Prancūzijoje ir pradėjo eksportuoti gėrimus į užsienį. Siekdamas patenkinti naują tarptautinę paklausą, jis palaipsniui sodino naujus sidro obuolių sodus ir didino kalvadoso atsargas pastatydamas dar du didžiausius rūsius.

Šeimos tradicijos yra tęsiamos, nes šiandien distilerijai vadovauja jo vaikai Estelle, Charlotte ir Jean-Roger. Išlaikydami tam tikrus protėvių gamybos metodus (dvigubas distiliavimas ant malkų ugnies, nuolatinis maišymas), jie plėtoja tarptautę prekybą ir modernizuoja produktų asortimentą.

Roger Groult kalvadoso gamybos metodai - tai penkių kartų, kurios laikui bėgant įnešė savo asmeninius akcentus, darbo rezultatas.  

27 ha Groult sodų yra apsodinti daugiau kaip 6000 obelų (15 ha aukštakamienių obelų, 12 ha žemakamienių obelų). Iš 30 obuolių veislių, kurios naudojamos sidrui gaminti, labiausiai paplitusios yra šios: Antoinette, Frequin Rouge, Bisquet, Moulin à Vent (kartūs ir saldžiarūgščiai obuoliai, 70% produkcijos), Bedan, Noël des Champs (saldūs obuoliai, 20%), Rambaud, Petit jaune (rūgštūs obuoliai, 10%). Visi obuoliai rūšiuojami rankomis. Kasmet paruošiama nuo 400 iki 600 tonų obuolių; vidutinė išeiga - 650 litrų sidro iš tonos obuolių. 

Dvigubas distiliavimas

Sidras natūraliai fermentuojamas kelis mėnesius ant smulkių nuosėdų, kol alkoholio kiekis pasiekia 5-7 % tūrio. Tada jis distiliuojamas. Trys nedideli distiliavimo katilai yra labai seni ir vis dar šildomi malkų ugnimi, o tai užtikrina autentišką ir kruopščią kalvadoso gamybą. Dvigubo distiliavimo distiliatoriai yra vienintelis kontroliuojamos Calvados Pays d'Auge apeliacijos gamybos metodas.

Pirmojo distiliavimo (sidro distiliavimo) metu gaunamas „petite-eau“, kurio alkoholio koncentracija yra apie 30% tūrio. Antrojo distiliavimo, „gero kaitinimo“ (petite-eau distiliavimo) metu gaunamas kalvadosas, kurio vidutinė alkoholio koncentracija yra 70% tūrio.

Abiem atvejais, siekiant išsaugoti tik pačią geriausią distiliato dalį, iš kurio gaminamas kalvadosas, yra atskiriama „galva“ (distiliavimo pradžioje susidarantys labai lakūs alkoholiai) ir „uodega“ (distiliavimo pabaigoje susidarantys sunkesni ir riebesni alkoholiai). 

Brandinimas ąžuolo statinėse

Po distiliavimo kalvadosas pradeda brandinimo ciklą. Brandinimo rūsiuose laikoma beveik 400 prancūziško ąžuolo statinių.

Tradiciniam kalvadoso asortimentui yra taikomas nuolatinio maišymo („solera“) metodas: statinės niekada nėra nekeičiamos ir ištuštinamos visiškai, kad kiekvienam cuvée būtų išsaugota labai seno kalvadoso bazė. Etiketėje nurodytas amžius atitinka jauniausią mišinio derlių.

Reguliariai perkeliant kalvadosą iš vienos statinės į kitą, skatinama ventiliacija ir oksidacija. Šis brandinimo būdas ir labai senų statinių (kuriose yra mažai taninų) naudojimas leidžia pagaminti labai švelnų ir vaisišką kalvadosą. 

Originalūs kalvadosai

Jau kelerius metus Roger Groult gamina kalvadosą, neatitinkantį jų tradicinio “nuolatinio maišymo” metodo, t.y. vienos statinės kalvadosą, taip pat kalvadosus, laikytus kitų gėrimų - viskio, saldžiojo jurançon vyno, šerio, statinėse. Šie cuvées į Roger Groult asortimentą įneša naujų ir labai įdomių aromatų.

Išpilstymas į butelius taip pat vykta pačiame ūkyje jo nefiltruojant, kad būtų išsaugota kuo daugiau aromatų ir tekstūros.



Nemokamas pristatymas
Užsakymams nuo 30 EUR
Išskirtinio skonio
gurmaniški produktai
Patogus atsiskaitymas
Internetu arba atsiimant