ŠIUO METU NETURIME. Grapa Riserva Nardini 15 years 45° 700 ml
Grappa Riserva Nardini 15 years. Nardini yra seniausiai Italijoje veikianti grapos distilerija. Ši grappa sukurta iš švelniausių ir kvapniausių vynuogių išspaudų, gautų iš kelių vynuogynų ir atrinktų distiliavimo meistrų. Grapa mažiausiai 15 metų brandinta Slavonijos ąžuolo statinėse ir saugota Nardini rūsiuose. Kompleksinio aromatų profilio, su dominuojančiomis pikantiškomis natomis, vanilės, prinokusių vaisių, tabako ir cinamono užuominomis. Skonis ryškus, intensyvus ir ilgai išliekantis, poskonyje jaučiami kompleksiniai aromatai, išryškėję per 15 brandinimo metų. Grapa solidžioje medinėje dėžėje. Talpa: 700 ml. Alk.:45%. Italija, Veneto regionas.
Tai naujausia Nardini, seniausiai veikiančios Italijos distilerijos, ultra-premium grapos linija, kuria nustato naują kokybės slenkstį nacionaliniam šalies gėrimui. Į naująją liniją, pavadintą “Selezione Bortolo Nardini”, distiliavimo meistro, sukūrusio šį prekės ženklą 1779 m., garbei, įeina elegantiška Grappa Extrafina ir trys išskirtinės riserva grapos.
Visos grapos yra sukurtos iš Merlot, Cabernet ir Pinot Grigio vynuogių išspaudų derinio. Išspaudos atrinktos iš vietinių DOC vyndarių ir distiliuotos naudojant ypatingą Nardini distiliavimo katilo ir distiliavimo kolonos technologijų kombinaciją. Sukurti tam, kad atsirastų ant lentynų šalia geriausių aukščiausios klasės gėrimų didžestyvų sektoriuje, produktai yra išpilstyti į pritrenkiančius raižyto stiklo butelius, kurių dizainą įkvėpė M.Fukso sukurtas futuristinis Nardini „Bolle“ pastatas Bassano del Grappa mieste, Venete.
„Selezione Bortolo Nardini” yra puikus 20-ties metų “darbo iš meilės” rezultatas, kurio siekė Nardini šeima kartu su distiliavimo meistru Renato Mazzeracca ir Andrea Manzoli, vadovaujančiu dviems Nardini distilerijoms Bassano ir Monastier miestuose. Kaip pasakė tarptautinis gėrimų žinovas David Broom, vertindamas grapas prieš jų pristatymą visuomenei, visos keturios grapos yra „nesupainiojamai Nardini šeimos. Jos aiškiai primena legendines Nardini distilerijos Bianca ir Riserva grapas, tuo pat metu demonstruodamos platesnį, gaivesnį aromatų spektrą.“
Antonio Nardini, septintos kartos šeimos valdomos kompanijos vadovaujantis direktorius tiki, kad naujoji „Selezione Bortolo Nardini“ linija yra svarbus etapas grapai ir ne tik Nardini. „Kaip seniausia distilerija ir vedantysis šalies premium lygio grapos prekės ženklas esame įpareigoti kurti inovacijas, o ne stovėti vietoje. Kadangi gaminame tik sau, o ne trečiosioms šalims naudojamės kur kas griežtesniais kriterijais žaliavų kokybei ir gamybos technikoms nustatyti. Naująja linija pademonstravome savo galimybę sukurti elegantiškus, išskirtinius distiliatus, ir esu tikras, kad nustatėme naują standartą grapai, kuris ne tik nustebins daug žmonių, bet ir išaugins Italijos nacionalinio gėrinimo vertinimą tarp reikliausių pasaulio vartotojų.“
Geriausiai grapai reikia puikių išspaudų
Bet kurios grapos kokybę iš esmės diktuoja naudojamos žaliavos – vynuogių išspaudų (odelių, sėklyčių ir minkštimo, likusio po išspaudimo vynui) – kokybė. „Selezione Bortolo“ linijoje naudojamas suderintas vynuogių rūšių rinkinys, o ne viena veislė. Didžiąją dalį aromatų suteikia raudonosios vynuogės, o šiek tiek lengviau spaustos baltosios vynuogės deriniui prideda gyvybiškai svarbios drėgmės. Kokybei taip pat svarbu užtikrinti, kad vyndariai tiektų išspaudas be kotelių. Nardini distilerija šviežias išspaudas ir visiškai kontroliuojamą pradinę fermentaciją prieš pat distiliavimo procesą – ar distiliavimo katile, ar distiliavimo kolonoje – laiko esminiais gamybos proceso elementais. Jų distilerijose vienam litrui grapos pagaminti reikia apie 22kg išspaudų. Svarbu paminėti, kad skirtingai nuo daugybės kitų grapos gamintojų Nardini distilerijose fermentacijai skatinti nededamas cukrus nei mielės, taip pat nenaudojamas vanduo išspaudoms sudrėkinti. Demineralizuotas vanduo naudojamas tik po distiliacijos pageidaujamam alkoholio laipsniui pasiekti.