Likeris Mr. Three & Bros Falernum 17° 500ml
Likeris Mr. Three & Bros Falernum. Falernum buvo sukurtas 19 a. Barbadose iš romų, vaisių ir vietinių prieskonių, ir buvo skirtas gerti su ledu ar sušvelninti to laikmečio romams. Maždaug prohibicijos periodu Karibuose Ernest Raymond Beaumont Gantt, geriau žinomas kaip Don The Beachcomber, kuris sukūrė Tiki konceptą, pradėjo savo gėrimuose naudoti Falernum. Prohibicijai pasibaigus ir Dan grįžus namo, jo Tiki miksologija buvo labai sėkminga, tuo pačiu sėkmingas buvo ir Falernum. Dabar Edoardo Nono ir Rita&Cocktails komanda Milane kartu su Memfi Baracco iš Compagnia dei Caraibi po daugybės metų eksperimentavimo sukūrė Falernum, nepraradusį savo pirminių savybių. Kartu su Edoardo meistriškumu šį Falernum kūrė baltas Karibų romas, demerara, imbieras, prieskoniai, kartūs migdolai, laimai ir citrinos, bei cukrus. Drumstos geltonos spalvos gėrimas, kuriame dominuoja citrusų kvapai ir kvapnios karčiųjų migdolų natos, o patiekus su ledu nustebina intensyvus gvazdikėlių aromatas. Skonis aiškus ir stiprus, saldus, šilkinis, ryškūs prieskoniniai aromatai, gvazdikėlių natos. Poskonyje jaučiami kartieji migdolai, citrina ir pikantiškas imbieras. Miksologijoje gėrimas unviersalus, kaip chameleonas. Nepamainomas su Tiki, stebinantis kombinacijose su biteriais ir citrusų distiliatais. Suteikia gaivumo ir kvapnią imbiero užuominą kiekvienam gėrimui. Alk. 17% tūr. Talpa 500ml. Iš saulėtos Italijos.
MIXOLOGY
It goes along quite nicely with bitters, vermouth, and herbals bitters. It's perfect if used to bring the spiced touch to some classic recipes - either with citrus or not. You should try it also with ginger ale and a lime splash for a long, delicate and low ABV drink.
RECIPES
GINGER HEAD
20 Falernum Mr Three and Bros
20 mastiha
20 gin
45 bitter
Dash rose water
T / Build on the rocks
G / candied ginger
G / old fashioned glass
MARIPOSA
10 maraschino
10 agave 2 a 1
15 Falernum Mr Three and Bros
15 rumfire or overproof Jamaica
30 verjus
30 mezcal
T / Stir and ice chunk
G / shiso leave
G / old fashioned glass
MR THREE DAIQUIRI
10 sugar
25 lime
15 Falernum Mr Three and Bros
60 white rhum
T / Shake and strain
G / lime
G / cocktail cup
CLOUDY NAIL
50 scotch single malt
20 Drambuie
15 Falernum Mr Three and Bros
T / Stir
G / lemon peel
G / Old fashioned glass and ice chunk
FLOREAL
15 Mr Three and Bros Falernum
15 verjus
15 bergamott Italicus
15 lemongrass cordial
T / Shake and strain
Top Franciacorta wine
G / bridal veil flowers
G / Champagne glass or tasting glass
GINGER ESPRESSO MARTINI
10 sugar
10 coffee liqeur
20 Mr Three and Bros Falernum
40 dark rhum
Espresso
T / Shake and strain
G / coffee beans
G / cocktail cup
TROPICOLA
45 Mr Three and Bros Falernum
15 lime
5 vanilla syrup
15 passion juice no suger added
15 rhubarb
Top Coca Cola
T / Shake and strain
G / 1/4 passion fruit + chilly
G / high tumbler
ELIXIR #1
25 Mr Three and Bros Falernum
25 Amaro
25 red vermouth
25 bitter
T / Build on the rocks
G / orange peel
G / Old fashioned glass
VADA VIA IL MULO
45 ml Mr Three and Bros Falernum
120 ml ginger ale Fever Three
T / Builded
G / lime shell and peychaud bitters dashes
G / Highball on the rocks
DIGESTIVO ANTONELLO
30 ml Mr Three and Bros Falernum
20 ml orgeat
20 ml Fernet
T / builded
G / lime slice squeezed
G / Top soda, highball builded
DRINKING FALERNUM MR THREE AND BROS AND USING IT IN MIXOLOGY
Falernum Mr Three must be considered as a ginger liquor.
The rhum alchoolic base shapes and influences the major characteristics and in particular the overproof rhum from Barbados, Plantation traditional dark, gives its mark.
We suggest to drink it fresh from the fridge, served nude or with some ice cubes. The ice will help in amplifying the bitter notes: better to notice this when you'll be using it for drinks. Even the citric components are quite evident, so it will be better to reduce the quantity of lime and lemon whenever you'd like to twist a classic recipe.
Popular and easy combinations:
Falernum / bitters = 65% / 35 % on the rocks and lime peel
It is extreamely versatile so you can seriously try it with a little bit of everything, for example even with Italian grappa, it tastes delicious!